Dalmatinska ulica 3, 23232 Nin, Mobiltelefon: ++0049 162 5153 153

Izleti

Dalmacija je najjužnija i najpoznatija hrvatska povijesna regija. Ovo regiju krasi puno sunca, toplo more, zimzelena vegetacija, masline, vino, ribe, pjesma , slikovita sela s kamenim kućama, jednom riječju – Mediteran.
U mnogim međunarodnim turističkim vodićima Dalmacija je navedena kao najljepša regija na Sredozemlju (Dalmacija – Mediteranom u svom najboljem izdanju), što potvrđuje i broj posjetitelja iz godine u godinu.

Najviše “službenih” turističkih atrakcija nalaze se u sjevernoj Dalmacijii.

Na području Sjeverne Dalmacije imamo tri nacionalna parka(Krka , Kornati i Paklenica) te park prirode Vransko jezero.
To najveće hrvatsko jezero, koje se nalazi uz samu obalu, ističe se svojim izvanrednim bogatstvom ptica, ali i ribe. Voda ovog jezera je boćata, naime, miješa se slatka i slana voda, tako da u jezeru nalazimo brojne slatkovodne ali i morske riblje vrste , koje privlače brojne ribolovce , iako je ribolov strogo ograničen i reguliran zbog očuvanja bogatog ribljeg fonda.

Rijeka Krka

Poznata je po brojnim vodopadima , jezerima i slikovitom gradiću Skradin-u. Od vodopada , dva najveća i najljepša su Skradinski buk i Roški slap.

http://www.npkrka.hr/

 

Kornati

Kornati su predivna grupa od 89 otoka , otočića i hridi s 238km obalne crte te samo 60km2 otočne površine .

http://www.kornati.hr/hrv/index.asp

 

Park prirode Telašćica

U neposrednoj blizini Nacionalnog parka Kornati je još jedan biser prirode u Hrvatskoj – park prirode Telašćica.

http://www.telascica.hr/index.php

 

 

Paklenica

Paklenica obuhvaća najatraktivnije prostore južnog dijela Velebita. Glavna atrakcija nacionalnog parka su dva veličanstvena kanjona – Velika i Mala Paklenica.

http://www.paklenica.hr/

 

 

Park prirode Velebit

S više od 2.000 četvornih kilometara, Park prirode Velebit je daleko najveći zaštićeni prirodni prostor u republici Hrvatskoj. Unutar njega se nalaze dva nacionalna parka ; Paklenica i Sjeverni Velebit.

http://www.pp-velebit.hr/

 

Plitvička jezera

Plitvička jezera su najpoznatiji hrvatsko nacionalni park. Sustav od 16 jezera povezanih nizom slapova godinama privlači nemali broj turista iz cijeloga svijeta.

http://np-plitvicka-jezera.hr/hrv/